Online whistleblowerordning

Har din organisation helt styr på whistleblowerdirektivet, og hvilke krav og regler der gør sig gældende?

Nu kan vi hjælpe virksomheder og organisationer med at overholde krav og regler som kommer i forbindelse med whistleblowerdirektivtet. Vi har nemlig opkøbt softwaren MD Whistle, der er en online whistleblowerordning, som hjælper virksomheder og organisationer med at kunne opfylde whistleblowerkravet.

 

Hvad er whistleblowerdirektivet?

Whistleblowerdirektivet blev vedtaget i efteråret 2019, og det kommer til at være lovpligtigt for virksomheder og organisationer med over 50 ansatte inden udgangen af 2021. Derfor valgte vi at opkøbe MD Whistle nu, så vi kunne hjælpe virksomheder og organisationer til at overholde de kommende regler, allerede i dag.

Whistleblowerordningen skal give medarbejdere mulighed for at gøre opmærksom på en potentielt problematisk eller kriminel situation, som foregår i eller omkring en organisation. Det skal ligeledes garantere medarbejderne fuld anonymitet og altså være med til at skabe tryghed og bedre mulighed for at indberette problematiske situationer, i den organisation de arbejder i.

 

Kravene til en intern whistleblowerordning

Whistleblowerdirektivet fastlægger en række krav til proceduren for en intern whistleblowerordning. Kravene er som følger:

– Fortroligheden af whistleblowerens identitet skal til alle tider sikres
– Whistlebloweren skal modtage en bekræftelse af indberetningen inden for syv dage efter modtagelsen
– Der skal udpeges en upartisk person eller afdeling, internt eller eksternt, der har kompetencen til at følge op på eventuelle indberetninger.

Whistleblowerordningens indberetningsproces skal muliggøre følgende:

– Skriftlige indberetninger, og/eller
– Mundtlig indberetning over telefonen eller anden form for talemeddelelsessystem.

Whistleblower er en brugervenlig online whistleblowerordning, som gør det muligt for en whistleblower at være 100 % anonym ved en eventuel indberetning. Whistleblower har ligeledes en upartisk person som håndterer alle indberetninger og bekræfter modtagelse af eventuelle indberetninger. 

 

Spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål til Whistleblower så kontakt os på info@legaltechdenmark.com eller på +45 4020 9034 – eller bestil en gratis demo lige her