Databeskyttelsesrådgiver: ”Med DPO Advisor er det to klik, og så har du overblikket med det samme”

Del opslaget

Overblik over sine GDPR-processor, risikovurdering og aktiviteter er ifølge databeskyttelsesrådgiver Margit Vildlyng det bedste ved LegalTech Denmarks GDPR-løsning, DPO Advisor.

Vink farvel til forskellige manuelle og elektroniske systemer, og byd en overskuelig, brugervenlig og intuitiv løsning velkommen. DPO Advisor er et system, der samler GDPR-dokumentation samtidig med, det sikrer sig, at organisationen overholder lovkravene og er GDPR compliant. Databeskyttelsesrådgiver Margit Vildlyng har fuldstændig styr på lovkravene, og hvordan man sikrer sig, at en organisation er GDPR-compliant, men DPO Advisor overraskede hende alligevel positivt.

”I mange organisationer skal man ind og finde resultatet af vurderinger, analyser og undersøgelser i ringbind eller forskellige drev, og samlet set tager det jo en frygtelig bunke tid. Når først du har udfyldt DPO Advisor, er det to klik, og så har du overblikket med det samme. Det bliver gjort enkelt, og man kan samtidig følge organisationens dataflow ved bare at gå ind og kigge”, siger Margit Vildlyng.

Det betaler sig på den lange bane

Margit Vildlyng arbejder til daglig hos Diakonissestiftelsen, hvor hun blandt andet sikrer sig, at organisationen er GDPR compliant ved at rådgive, overvåge og udarbejde relevante, interne retningslinjer. Diakonissestiftelsen har en kompleks organisering med mange forskellige afdelinger med forskellige opgaver herunder bl.a. hjemmepleje, hospice, plejehjem og Danmarks eneste alterbrødsbageri. Naturligt nok er der derfor mange forskellige manuelle og elektroniske systemer til opbevaring af persondata, men på trods af, det tog en del tid at lægge alt dokumentationen ind i DPO Advisor, mener Margit kun, det betaler sig på den lange bane.

”Jeg kan godt se, at man kan tænke, det er besværligt at skulle lægge alle processor og aktiver m.m ind i systemet, men jeg ser det mere som en del af processen i at gøre organisationen klogere. Vi har mange systemer, som indeholder persondata, og DPO Advisor er med til at tydeliggøre processerne og hvem, der gør hvad og ikke mindst i hvilke systemer, data opbevares”, siger Margit Vildlyng.

En positiv tilfældighed

Som så meget andet, var det lidt af en tilfældighed, at Margit Vildlyng kom i kontakt med LegalTech Denmark og blev introduceret til DPO Advisor. I første omgang var hun nemlig kun på jagt efter en sparringspartner, men hun er efterfølgende blevet meget glad for, det netop endte med at være jurist og medstifter Daniel Hartfield-Traun, hun kom i kontakt med.

”Relativ kort tid efter jeg blev ansat som DPO på Diakonissestiftelsen, besluttede direktionen, ar vi skulle arbejde med at skabe et endnu bedre overblik over vores persondata for at sikre en passende teknisk og organisatorisk sikkerhed. Som del af den proces kom Daniel, medstifter af LegalTech Denmark, ind i billedet og dermed også DPO Advisor. Det er et rigtigt godt system og virkelig brugervenligt produkt, som jeg kun kan anbefale”, slutter Margit Vildlyng.

Du kan læse mere om Diakonissestiftelsen på https://www.diakonissestiftelsen.dk/